V niektorých slovenských obciach opäť prebieha predvolebná kampaň

26.02.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) - V niektorých slovenských obciach opäť prebieha predvolebná kampaň. Dôvodom sú blížiace sa voľby starostov a miestnych poslancov, ktorí v obciach chýbajú. Uskutočnia sa v sobotu 9. marca.
V obciach Kozelník, Luhyňa, Podbiel a Vidiná sa voľby uskutočnia preto, že doterajší starostovia sa vzdali funkcie. V Dolnom Sŕní si hlasovanie vypýtali obyvatelia sami, keďže svojho obecného šéfa z funkcie odvolali v miestnom referende.
Pukanec, Údol a Zemianske Kostoľany prišli o starostov preto, že boli právoplatne odsúdení za úmyselný trestný čin. V obciach Hradište, Polianka, Rapovce a Stupné starostovia zomreli. Voľby budú aj v Stráňach pod Tatrami a Ondavke. V posledných dvoch sa uskutočnia preto, že sa tam nekonali v uplynulom termíne. Obyvatelia ďalších obcí si budú vyberať miestnych poslancov. V Kolíňanoch, Ľutine a Potôčkoch sa tí doterajší vzdali mandátu, v Mengusovciach a Soľníku budú voliť pre úmrtie a v Suchom Brezovom sa mandát poslanca uprázdnil potom, čo zákonodarca zmenil trvalý pobyt.
 

Vyberte región